Dag twee in het warme Athene.

We zijn vanochtend vroeg opgestaan. Het is op 8 uur al zo een 39 graden buiten. Het plan was om eerst naar de centrale markt dicht in de buurt van het Omonia station. Wederom was het niet makkelijk om te vinden. Maar wat zijn de Grieken toch behulpzaam!! Eenmaal aangekomen worden we overgoten door een geur van kruiden, verse vis en vlees. Wauwww wat vonden wij dit overweldigend. Overal schreeuwende marktmannen die klanten proberen binnen te halen. Een enorme hal met allemaal hangende stukken vlees, de mannen hakken het waar je bij staat met een enorm mes voor je af. Die sfeer die daar hangt is heel bijzonder! Dit hadden we niet willen missen! Die marktkoopmannen waren gepind op het binnenhalen van klanten, maar twee blonde vrouwen laten ze niet voorbij gaan zonder een praatje te maken. Terug naar Omonia station voor een hop on, hop off bus. In eerste instantie was ik er wat sceptisch over, maar Kim overtuigde me. Blij dat we het hebben gedaan. We zijn de hele stad door gekruist. Bij bepaalde punten uitgestapt en dan kon je om elk halfuur weer op de bus stappen. De acropolis gezien, parlementsgebouw met de wisseling van de wacht, tempel van Zeus en nationale bibliotheek. Voor maandag moesten we nog tickets voor de ferrie regelen in de haven, Piraeus. De haven is enorm, om precies te vinden waar te zijn voor tickets naar Naxos is nog niet zo makkelijk. 1 vaarmaatschappij vaart erheen, voor hier is dat erg weinig. Dit is Bleu star ferries. De receptie vertelde ons dat er geen tickets meer waren voor maandag (klein schrik momentje). Alleen de dure tickets voor VIP plaatsen waren nog over en je vaart op een onpraktische tijd (16.45). Maar ach we zijn al dolblij met de tickets :) Maandag vertrekken we om 16.45 naar naxos, we komen dan 20.40 aan. Het is toch voor de Grieken een rare gewaarwording, twee jonge blonde vrouwen. Maar wat heeft het een voordelen! Zonder onze vriendelijke buschauffeur waren nergens. De bus net gemist, hij belde even naar de desbetreffende bus en de bus kwam tot stilstand. Wij rennen en hadden hem alsnog. En als we de bus hadden gemist mochten we halverwege instappen. Nu zijn we terug in ons hotel, even een koud douchje doen en weer verder. S ochtends toen we ons hotel uitstapten, ongeveer om 8 uur, was het 39 graden. Ik heb op de dag geen thermometer gezien maar denk dat het zeker boven de 45 graden is geweest. We zweten ons rot! Straks gaan we naar de oude binnenstad van Athene, Plaka. Daar even rondlopen en een leuk eettentje vinden. De hop on, hopp off bus kaartjes zijn twee dagen geldig dus die kunnen we vanaf ons hotel naar Plaka nemen. Groetjes vanuit het drukke en warme Athene!

Rob

Okee meiden een goed begin van jullie vakantie .
Ik ben heel nieuwschierig wat vandaag de dag een souvlaki kost .Een goede bootreis gewenst en tot horens .

Larissa

Souvlaki kost 8 euro. En de tzatiki is echt super lekker, dikker dan die van jou en je smaakt de knoflook veel meer en ze doen de komkommer de schil erin.