Indiana Jones

'S ochtendsvroeg hebben we de scooter gepakt om het binnenland te verkennen. Het eiland Naxos is rechthoekig waarvan de rechterkant van het eiland mooie stranden heeft en de linkerkant eigenlijk helemaal niet wordt aangeraden om naar toe te gaan voor het strand. Wij zitten met ons appartement aan de rechterkant, net onder de hoofdstad Naxos. Nu gingen we naar het midden van het eiland een paar stadjes bezoeken. Als je erdoor heen rijdt merk je al meteen dat het rustiger is en echt de lokale bevolking hier te vinden is. Onze eerste tussenstop was bij een dorpje. We reden het dorpje in en zagen allemaaloude grieken aan tafeltjes koffie drinken, hun ezel was tegenover de weg vastgeknoopt methun boodschappen, wachtend op hun baasje.Een paar meter veder was de mini supermarkt, er kwam net een oud mannetje naar buiten die naar zijn ezel liep om zijn boodschappen er vervolgens in te doen. Waar ter wereld zie je dit nog?!

Bij de plaatselijke taverna hebben weeen ontbijtje genomen. Twee oude griekse mannetjes zaten aan een tafeltje te kwebbelen voor de rest was er niemand.

We vervolgde onze rit en kwamen uiteindelijk na lang zoeken bij het plaatsje Filoti. Onderweg kom je na de 10 meter een klein kerkje tegen. De bevolking is hier erg gelovig. In Filoti zelf was een mini kerkje, helemaal ingericht en met kaarsjes aan (zie foto's). Als we omhoog keken zagen we een hele mooie grote kerk op de berg. We zijn er naar toe gereden alleen het was afgesloten en je kon er niet in. Vanaf daar zagen we op 1 van de bergtoppen nog een kerk. Ik kan de hoogte van de berg niet schatte maar het is een enorme hoogte. En op het puntje van die berg, echt letterlijk het puntje was de kerk. Voor ons een uitdaging om te komen. Door een klein zand weggetje kon je de berg cirkerld op. De hellingen waren zo steil dat de scooter (die normaal op een rechte weg80 km/h gaat) het niet kon trekken. We denken dat de punt van die berg een van de hoogste bergtoppen van het eiland is en dus een heel mooi uitzicht gaf. Het einde van de zandweg hield op en om de kerk te bereiken moet je een rotspartij omhoog klimmen. Staan we daar met een prachtig uitzicht, overkomt ons weer, camera leeg... . De rotspartij zijn we daarom niet opgeklommen, we besloten om terug te gaan MET een volle camera.

De berg afkomen was ook nog een klus. De helling was zo steil dat sowieso de scooter uit moest. Keihard de remmen indrukken anders dan vloooog je naar beneden.

Op de terug weg naar Naxos-stad kwamen we nog een leuk dorpje tegen met een culturele attractie die vele mensen bezochten. Het was een wandelroute en onderweg kwam je dan allemaal kerken tegen. Na de 10 meter kwam een een andere tegen. Door de kerken te bereiken liep je door een heel klein weggetje die vol lag met kogelhulzen.

Hierna zijn we rechtstreeks naar Naxos-stad gereden om de boottickets te regelen voor maandag naar Santorini. Maandag om 12.50 varen naar Santorini. Het kostte 18 euro, dat viel weer mee!

De rest van de dag hebben we heerlijk op het strand gelegen en gesnorkeld! Op de terugweg van het strand kwamen we op de weg een mega grote slang tegen. Brrrrrrrrrrr

's avonds zijn we weer naar Naxos-stad gegaan om daar wat te gaan eten. We hebben gegeten bij Typografio, wat een geweldig goed restaurant! We hebben heerlijk gegeten!